Annie Sloan Bútorfesték – Vajon ez a legjobb választás?

Annie Sloan termékek bútorfesték krétafesték

Bútorfesték – mi alapján válassz?

A bútorfesték ára

Előre vettem, mert általában ez az egyik legfontosabb szempont, (pedig nem.) Az olcsóságnak sokszor megvan az ára. Nem úgy fed, nem olyan könnyű használni, nem annyira tartós a színe, csöpög, nem szárad úgy stb. Az Annie Sloan márka az első krétafesték volt a piacon 30 évvel ezelőtt. Névadója, Annie Sloan képzőművész, a mai napig aktívan alkot és elhivatott segítője a hobbi bútorfestőknek. A festék Oxfordban, egy angol manufaktúrában készül. Nem óriási gyárban, gyártósoron, hanem gondos odafigyeléssel, válogatott szakértő kezek által, a minőségi szempontok maximális figyelembevételével. Így aztán a prémium minőség garantált az Annie Sloan mind a 3 festéktípusa és bútorfestő eszközei esetében is!

A kívánt végeredmény
RáFordított idő

Senki szem szeret napokig szétszedett bútorokat kerülgetni. Márpedig vannak bútorfestékek, melyek természetüknél fogva több ráfordított időt igényelnek. Mi növelheti ezt az időt? Például a csiszolás, alapozás, a rétegek száradása, az, hogy szét kell-e festéshez szedni a bútort vagy sem. De olyan szempontokat is figyelembe kell venni, hogy pl. mennyire csöpög a festék, mivel ez a takarítási folyamatot hosszabbíthatja meg.
Az Annie Sloan bútorfestékek és falfestékek egyik nagy előnye, hogy nagyon gyorsan száradnak, így felülettől függően 1-2 órán belül felvihető a második réteg festék. Éppen ezért gyorsan végezhetünk.

Az Annie Sloan krétafesték alá nem kell csiszolni és alapozni sem. Nem büdös, így külön helyet sem kell a festésre találni. Nem csöpög, így függőlegesen is festhetünk vele, nem kell szétszerelnünk feltétlenül a bútort. Ennél egyszerűbbet és gyorsabbat nehéz elképzelni.

A bútorfesték összetétele

Az egyik legfontosabb minőségi szempont. Egy bútorfesték – csak úgy, mint bármely más festék – nagyon sokféle összetevőből áll. A mindenféle kiegészítő komponensek, kötőanyagok mellet a pigmenttartalom is egy fontos meghatározó elem. Ez azt jelenti, hogy a színek sokkal erőteljesebbek, élőbbek lesznek, jobban fog fedni, tehát kevesebb réteg kell belőle. Emellett jobban is tapad majd, ami az előkészítés szükségessége miatt fontos.
Az Annie Sloan a prémium minőségének egyik fontos meghatározója, hogy a festékek nagyon magas pigmenttartalommal (és ehhez megfelelő kötőanyagokkal is) rendelkeznek. Belátható tehát, hogy a fent említett szempontok mind érvényesülnek a bútorfesték és a falfesték esetében is.

Annie Sloan Az asztalom termékek
Környezetbarát / bababarát bútorfesték?

Ma már szerencsére sokan kiemelt figyelmet szentelnek annak, hogy a felhasznált festék ne szennyezze a környezetet. A káros anyagtartalom az oldószeres festékek esetében nem túl kedvező, így érdemes vizesbázisút választanunk, ha fontos a környezetünk védelme. Itt sem mindegy azonban, hogy mihez nyúlunk: alacsony VOC tartalmút válasszunk! Amennyiben gyerekszobába, gyerekbútorra keresünk festéket, akkor figyeljünk a gyerekbarát minősítésre is.
Az Annie Sloan márka festékei kiemelkedően alacsony VOC tartalmúak és Toy Safe, tehát gyerekbarát minősítésűek. A falfesték ráadásul A” jelű AQR (Air Quality Rating) minősítéssel rendelkezik, így káros anyagoktól mentes, a legérzékenyebb terekben is biztonsággal használhatjuk.

Szakmai támogatás, segítség
AzAsztalomcsapata

Összefoglalva – szerintem ezért válaszd az Annie Sloan márkát

  • Prémium minőség – manufaktúrában, nagy odafigyeléssel készül
  • Magas fedőképesség
  • Erőteljes színek, magas pigmentáltság
  • Egyszerű használat: nem csöpög, nem büdös, szépen terül
  • Környezetbarát, bababarát összetétel
  • Szakosodott Annie Sloan üzletek
  • Bármikor elérhető teljeskörű szakmai segítség
  • Számtalan fellelhető tudásanyag
    Összességében pedig egy csomó megspórolt idő. Azt pedig jól tudjuk, az idő=pénz