azasztalom_butor
bútorfestés tálaló krétafesték
Könyvszekrény átalakítás festés
türkiz avatar komód
amsterdam green komód az asztalom
Bútorfestés Türkiz Komód Az Asztalom
Helios Tálaló Annie Sloan krétafestékkel
Scandinavian Pink Könyvespolc Bútorfestés, átalakítással
Avatar Türkiz komód Annie Sloan Chalk Paint
Annie Sloan Amsterdam Green komód Az Asztalom
previous arrow
next arrow

„Műtermünk varázslatos világa, egyedülálló hangulata legyen inspiráció számodra..”

Kapolcs művészetek völgye – Az Asztalom műhelye kitelepült

Előtérben a természetes bőrök

Sokan kedvelik valódisága miatt, és mert akár maguk is könnyedén felhasználhatják

A Művészetek völgyében első ízben mutatkozott be a gödöllői Az asztalom fantázianevű alkotók műhelye. Nemes-Gergely Erika bútorfestést, antikolást tanított az érdeklődőknek, Gergely Andi bőrös műhelyében pedig táskák készültek.

A háziasszonyok három napon át várták az érdeklődőket, akik folyamatosan ott nyüzsögtek körülöttük. Gyerekek és felnőttek egyaránt kíváncsiak voltak arra, hogy kis segítséggel mi mindent tudnak maguk is alkotni. Gergely Andi azt mutatta be, hogy miként lehet elsajátítani az alap tevékenységeket a bőrrel dolgozva. Vendégei Andi segítségével lyukasztással egyedi szöveget írhattak az általuk kiválasztott karkötőbe, kulcstartóba. A kulcskarikát, karabínert maguk is fel tudták tenni aztán az elkészült apróságokra.

Andi a különféle, rövidebb, hosszabb workshopokokon pénztárcát, napló tartót, könyvborítót is készíttet lelkes alkalmi tanítványaival, az általa már előre elkészített alapanyagokból. Azt mondja, a bőrös munkához leginkább türelem kell. Egyébként mindenki el tudja készíteni az apró használati tárgyakat, lakásdíszeket, aki szeret kézzel végezni bármilyen aprólékos munkát, és van kedve pepecselni vele egy kicsit. Andi nagyon magas minőségű, zsíros marhabőrrel és nubuk bőrrel dolgozik, leginkább a natúr vonalat szereti. Növényi színezéssel készülnek a színes bőrök, amelyeket ugyancsak használ, és hazai, valamint olasz készítőktől szerez be.

Többnyire natúr színekben, de akad egy-egy piros, vagy más, élénkebb szín is a palettán, hiszen néhányan azokat kedvelik. A lakásba bútorfogantyú, könyvespolc tartó készülhet bőrből, mert Andi övbőr minőségű, nagyon erős, három milliméter vastag minőségi bőrrel dolgozik. Az alapanyag lehet matt, vagy fényes a halolajtól, amint az éréstől, a használattól ugyancsak kifényesedik a bőr. A legfontosabb szerszámok közé tartozik a lyukasztó, a bőrkalapács.
Utóbbi speciális, hiszen nem veri szét a szerszám végét úgy, mint a vasból készült klasszikus kalapács, amelyet használva tompulnak a szerszámok. Andi betű alakú lyukasztókat biztosít a nevek beütéséhez, valamint különféle vastagságú egyszerű lyukasztókra is szükség volt a munkáknál. A bőr használati tárgyakat nála a gyerekek is el tudták készíteni. Miután kiválasztották a szöveget, beütötték azt, vagy a nevüket, születési dátumukat a karkötőbe, kulcstartóba.
Gergely Andi vallja, hogy kétféleképpen viszonyulnak ma az emberek a bőrhöz.

– Van, aki nagyon szereti a valódi bőrt, mert örök életre szól, vagy legalábbis hosszú időre szeretné magáénak tudni az abból készült tárgyat és nem cseréleti naponta a táskáit. Aki ilyen típus, az figyelembe veszi azt is, hogy a húsáért tartott marha bőrét használjuk fel, a végfelhasználás során így a bőr sem vész el. Mások a vegán vonalat képviselve nemet mondanak a bőrre, és a műbőrt választják, amely 50-70 százalékban valódi bőrt is tartalmaz. Azt ledarálva, felhabosítva keverik a műbőrbe. Én magam szeretem a természetes anyagot, örülök, ha nem vész kárba az állat húsa felhasználása során a bőre sem. Nagy igény van a bőrre és hogy saját magunk készítsünk el, amit csak lehet. Aki ilyen módon megdolgozik a tárgyaiért, az jobban megkedveli azokat és egyben maradandó élményt szerez magának a munkával – mondja Gergely Andi.

Készítette: Tóth B. Zsuzsa
Fotó: Tóth B. Zsuzsa, Gergely Andi
az alábbi linken megtalálod az eredeti cikket..
VEOL – Sokan kedvelik valódisága miatt, és mert akár maguk is könnyedén felhasználhatják

 • Bútorfestés – a nagy titok – Segítünk, így kezdj neki!

  Bútorfestés – a nagy titok – Segítünk, így kezdj neki!

  Érdekel a bútorfestés, de nem tudod, hogyan kezdj neki? Hidd el nem nehéz, de azért van 1-2 olyan tipp, amit érdemes megfogadni még mielőtt belevágnál felújítani az első bútorod. 10 éves tapasztalatom, hogy mindenki meg tudja tanulni legalább alap szinten. Ha pedig érzel magadban kreativitást, tovább is léphetsz, mert krétafestékkel – amit én magam is […]

 • Mi is az a Krétafesték?

  Mi is az a Krétafesték?

  Nemes-Gergely Erika vagyok, Az Asztalom Műterem alapítója, 9 éve szenvedélyes bútorfestő és a krétafesték szerelmese. Kíváncsi vagy mi ez a festék és miért annyira jó? Most elmesélem én miért is imádom! Mitől különleges a krétafesték? A Chalk Paint™ -et, vagyis a krétafestéket, több mint 30 évvel ezelőtt dolgozta ki Annie Sloan egy angol képzőművész, akinek […]

 • Annie Sloan Bútorfesték – Vajon ez a legjobb választás?

  Annie Sloan Bútorfesték – Vajon ez a legjobb választás?

  Amennyiben bútort festenél és már ismerkedsz az egyes technikákkal, akkor biztosan hamar eljutsz a nagy kérdésig: melyik bútorfestéket válasszam? Számtalan márka van már a piacon, mindegyik más és más. Én az Annie Sloan márka mellett 2014-ben köteleztem el magam, ebben hiszek ezt használom és az eltelt idő ebben csak megerősített. Nyugodt szívvel ajánlhatom a közel […]

Nyitva tartás:

Hétfő: ZÁRVA
Kedd: 9:00 – 14:00
Szerda: 9:00 – 14:00
Csütörtök: 15:00 – 19:00
Péntek: 9:00 – 14:00
Szombat, Vasárnap: ZÁRVA
Workshop napokon festék átvétel a Műteremben, kizárólag telefonon történt egyeztetés után.

Címünk:

Műterem: 2100 Gödöllő Városmajor u. 10.
Kisműhely: 2100 Gödöllő Bercsényi Miklós u. 44.

Személyes átvétel egyeztetés után a Műteremben nyitvatartási időben, egyéb időpontokban egyeztetés után a Kisműhelyben lehetséges 06 70 341 2567

Annie Sloan termékek vásárlása esetén 26000 forint felett Ingyenes szállítást ajándékozunk..